November 2021

MESYUARAT LEMBAGA KELAYAKAN KAPAL SELAM KE-24 SIRI 03/21

Sesi bergambar bersama Timbalan Panglima Tentera Laut KOTA KINABALU, 20 Okt – Mesyuarat Lembaga Kelayakan Kapal Selam (LKKS) Ke-24 siri 3/21 telah diadakan di Bilik Mesyuarat Utama, Markas Pemerint read more..

MAJLIS PEMAKAIAN PANGKAT DAN PENGHARGAAN WARGA KD LAKSAMANA TUN ABDUL JAMIL

Pegawai Memerintah menyempurnakan pemakaian pangkat warga KD LAKSAMANA TUN ABDUL JAMIL LUMUT, 20 Okt – Majlis pemakaian pangkat dan penghargaan warga KD LAKSAMANA TUN ABDUL JAMIL yang akan bertukar read more..

JASA BAKTI MU DIKENANG LAKSAMANA PERTAMA DR. HJ SUTARJI BIN HJ KASMIN (BERSARA)

Laksamana Pertama Dr. Hj Sutarji bin Hj Kasmin (Bersara) adalah seorang Veteran TLDM merupakan anggota Komando pertama di Malaysia yang telah berjaya dianugerahkan Ijazah Doktor Falsafah (PhD) semas read more..

LAWATAN PANGLIMA PASUKAN SIMPANAN KE PSTL KUCHING

KUCHING, 16 Okt – Lawatan Kerja Panglima Pasukan Simpanan TLDM, Laksamana Pertama Zainul Rasyid Bin Abdullah dan delegasi Markas Pemerintahan Pasukan Simpanan TLDM ke Kuching diakhiri dengan lawatan read more..

MAJLIS PEMAKAIAN PANGKAT PEGAWAI TLDMPSSTLDM DAN SERAH TERIMA TUGAS AKS PENTADBIRAN DAN SEKRETARIAT

KUALA LUMPUR, 14 Okt - Panglima Tentera Laut, Laksamana Tan Sri Mohd Reza bin Mohd Sany telah menyempurnakan pemakaian pangkat 12 pegawai kanan TLDM dan 6 pegawai PSSTLDM dalam satu majlis yang diad read more..

KUNJUNGAN HORMAT PANGLIMA PASUKAN SIMPANAN TLDM SEMPENA LAWATAN KERJA KE KUCHING

KUCHING, 14 Okt – Yang Berbahagia Panglima Pasukan Simpanan TLDM, Laksamana Pertama Zainul Rashid Bin Abdullah telah membuat beberapa kunjungan hormat sempena Lawatan Kerja ke Kuching bermula hari i read more..

WARGA NAVY PEOPLE TERIMA BAKUL MAKANAN MINDEF PRIHATIN

Panglima Tentera Laut menerima Bakul MINDEF Prihatin yang disampaikan oleh Menteri Kanan Pertahanan KUALA LUMPUR, 6 Okt – Seramai 1,500 warga Angkatan Tentera Malaysia (ATM) dan Kementerian Pertaha read more..

UPACARA PENAMAAN DAN PENTAULIAHAN KD PANGLIMA GARANG

  LUMUT, 1 Okt - Panglima Tentera Laut dan warga Navy People berbesar hati kerana Kepten Yang Dipertua TLDM, DYMM Sultan Selangor berkenan menyempurnakan upacara penamaan dan pentauliahan KD PANGLIMA... read more..

SEKALUNG TAHNIAH KEPTEN SUHAIMI BIN SANI TLDM (BERSARA)

Kepten Suhaimi bin Sani TLDM (Bersara) adalah seorang Veteran TLDM, melakar sejarah sebagai rakyat Malaysia pertama dinobatkan di Hall of Fame bagi Sukan Ragbi di United States Naval Academy (USNA). read more..

MAJLIS PEMAKAIAN PANGKAT DAN PENYAMPAIAN SIJIL PEGAWAI PALAPES LAUT UNIVERSITI AWAM TAHUN 2020 PERINGKAT ZON TENGAH

Pegawai muda yang diraikan bergambar kenangan bersama Timbalan Panglima Tentera Laut KUALA LUMPUR, 25 Sep - Majlis Pemakaian Pangkat dan Penyampaian Sijil Pegawai PALAPES Laut Universiti Awam Tahun read more..

SAMBUTAN HARI ATM KE-88

Sambutan 88 tahun ATM di Kem Segenting, Port Dickson PORT DICKSON, 22 Sep - Warga Angkatan Tentera Malaysia (ATM) telah menjayakan sambutan Hari ATM ke-88 yang diadakan di Kem Segenting buat julung read more..

MAJLIS PEMAKAIAN PANGKAT DAN PENGHARGAAN

Pegawai Memerintah menyempurnakan pemakaian pangkat warga KD LAKSAMANA TUN ABDUL JAMIL LUMUT, 20 Sep – Majlis pemakaian pangkat dan penghargaan warga KD LAKSAMANA TUN ABDUL JAMIL telah dilaksanakan read more..

“TOWN HALL” BERSAMA LIMBUNGAN TEMPATAN SECARA WEBINAR

KUALA LUMPUR, 15 Sep 21 – Sesi Town Hall di antara pihak TLDM dengan limbungan tempatan telah dilaksanakan hari ini secara atas talian (webinar), dimana lebih daripada 150 peserta telah menyertainya read more..

TLDM PERKUKUH HUBUNGAN KERJASAMA PERTAHANAN MELALUI EKSESAIS BERSAMA TENTERA LAUT INDIA

INS RANVIJAY, INS KORA, KD LEKIU dan KD JEBAT melaksanakan manuvra taktikal LUMUT, 6 Sep – TLDM bersama Tentera Laut India (TLI) terus menyemarakkan hubungan kerjasama pertahanan yang sedia utuh te read more..

EKSESAIS MASTEX 2021 COVID-19 TIDAK MENGHALANG KERJASAMA DAN DIPLOMASI PERTAHANAN

  HMAS CANBERRA, HMAS ANZAC, KD LEKIU dan KD JEBAT belayar dalam formasi LUMUT, 5 Sep – Pandemik COVID-19 yang menyelubungi dunia tidak menghalang semangat kerjasama dan diplomasi pertahanan yang se... read more..

SIKAP PROFESIONALISME BUKTIKAN KEJAYAAN 25 ORANG PENUNTUT KURSUS PASKAL SIRI 70-21

LUMUT, 27 Ogos – Seramai 25 anggota Lain-Lain Pangkat (LLP) Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) telah dianugerahkan beret ungu yang merupakan kebanggaan Pasukan Khas Laut (PASKAL) dalam Majlis Penut read more..

Tahukah anda asal usul Buku Rujukan Laut (BRL)

Diyakini ramai warga Navy People mengetahui dan menggunakan BR serta BRL apabila hendak melaksanakan rujukan terhadap sesuatu proses, panduan atau tatacara melaksanakan evolusi. Ini disebabkan BR (Boo... read more..

THE 15TH INTERNATIONAL DEFENCE INDUSTRY FAIR 2021 (IDEF'21) ISTANBUL, TURKI

Laksdya Dato' Abdul Rahman mendengar penerangan oleh peserta pameran ISTANBUL, 17 Ogos - Timbalan Panglima Tentera Laut, Laksamana Madya Dato' Abdul Rahman bin Ayob bersama Laksamana Pertama Azman read more..

TIP PEMAKAIAN PAKAIAN OPERASI DIGITAL (POD) AGAR DALAM SAFE ATTIRE – TIP 1

Pemakaian POD dengan rapi adalah penting bagi memastikan warga TLDM dalam keadaan safe attire semasa operasi. Selain itu, ianya memastikan rupacara warga TLDM adalah kemas. Tip pada kali ini ialah b read more..

Keputusan 1 - 19 19

 

 

Paparan Terbaik : Mozilla Firefox / Google Chrome / Microsoft Edge

 

HAKCIPTA | DASAR & PRIVASI | PENAFIAN | PETA LAMAN

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari Ini798
Semalam6760
Minggu Ini7558
Bulan Ini176870
Keseluruhan4933840

Isn Sel Rab Kha Jum Sab Ahd
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Go to top